Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pudding ryżowy ze skórką pomarańczową"
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 146
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 146
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Składniki
Zetrzyj lub skrój skórkę z pomarańczy i drobniutko posiekaj. Wyciśnij sok. W rondelku rozpuść masło. Wsyp cukier, ryż i wymieszaj tak, aby każde ziarenko ryżu pokryło się masłem z cukrem. Dodaj sok z pomarańczy.
Wlej mleko z ziarenkami lub esencją waniliową. Wsyp szczyptę soli i gotuj do chwili, aż ryż będzie miękki. Wsyp połowę skórki z pomarańczy. Wymieszaj. Naczynie owiń w koc i trzymaj w cieple 10-15 minut. Każdą porcję posyp resztą skórki pomarańczowej.
Czas przygotowania: 40 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 0,90 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie