Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuchy to wspomnienie dzieciństwa. Ileż to razy Mama przygotowywała je dla całej naszej rodziny. Tak jak wtedy, teraz w moim domu też znikają błyskawicznie:) Najlepsze są ciepłe, posypane cukrem pudrem... mniam... Życzę smacznego!
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3005
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 131
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 53
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 67
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 63
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3005
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 131
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 53
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 67
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 63
Składniki
1. Podgrzać mleko 2. Do mleka dodać pokruszone drożdże, cukier i 2 łyżki mąki - odstawić do wyrośnięcia 3. Do mąki dodać jajka, sól i wyrośnięte drożdże 4. Wyrobić ręką, aż ciasto będzie odchodziło od ręki (można ewentualnie dodać mąki) 5. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia 6. Smażyć na rozgrzanym, głębokim tłuszczu (może być głęboka patelnia) 7. Posypać cukrem pudrem Smacznego:)