Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada twarogowa"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 187
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3960
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 344
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 892
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 187
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3960
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 344
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 892
Składniki
Ciasto: ser, cukier, jajko i szczyptę soli zmiksuj. Mieszając, wlej olej. Mąkę połącz z proszkiem, dodaj do sera, zagnieć. Uformuj kulę, przykryj, odstaw na 15 min.
Masa: śliwki pokrój w cienkie paski, wymieszaj z konfiturą śliwkową. Dodaj cynamon, skórkę i sok cytrynowy, połącz. Ciasto rozwałkuj na kwadrat 40x30 cm. Rozsmaruj masę. Zwiń z dłuższego boku.
Roladę pokrój na 12 części, ułóż na blasze. Każdą lekko ugnieć łyżką, posyp migdałami. Piecz 20 min w temp. 200°C.
<strong>Przepis nadesłała Anna Kaczmarska z Łodzi.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie