Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rolada z galaretkami"
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2521
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 369
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 193
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 751
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2521
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 369
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 193
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 751
Składniki
Białka oddziel od żółtek i ubij na sztywno. Dodaj cukier, a potem żółtka. Do puszystej masy wsyp pozostałe . Całość wymieszaj, po czym wylej na blaszkę i piecz 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.
Gotowy biszkopt wyjmij z formy, rozłóż na wilgotnej ściereczce i zwiń w rulon.
Każdą galaretkę rozpuść osobno w 3/4 szklanki wody. Po ostygnięciu, pokrój w kostkę.
Mleko zagotuj z cukrem, budyniem i mąką. Na koniec dodaj masło.
Z gotowej masy odłóż 3 łyżki na dekorację rolady. Do pozostałej przestudzonej części dodaj 2/3 kostek galaretek.
Roladę rozwiń, nasmaruj większą częścią masy, ponownie zroluj i udekoruj pozostałymi składnikami.
<strong>Jadwiga Kwiek z Zakliczyna</strong>Źródło: Super TV