Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne na zimowe wieczory
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2981
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 128
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 53
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 64
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 63
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2981
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 128
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 53
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 64
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 63
Składniki
ciasto rozwałkować dosyć cienko i pokroić w kwadraty o boku 10 cm, obrac jabłka, usunąć gniazda nasienne pokroić w ósemki i wrzuić do miski. Rum wymieszać z 1/2 szklanki wody dodać cukier waniliowy i brązowy oraz cynamon, zalać tym jabłka i wstawić na ok 1/2 godz. do lodówki. Rozgrzać piekarnik do temp. 200 stopni. Na blachę piekarnika położyć papier do pieczenia. Układac po jednej cząstce jabłka na każdym kwadracie dokładnie sklejać brzegi i tylko na wierzchu trójkącika robimy dziurke wykałaczką. Ułozone na blasze rożki smarujemy żółtkiem roztrzepanym z mlekiem i do ieca na ok 15-20 min. Powinny nabrać złotego koloru. Można je podawac na ciepło lub dopiero po sotudzeniu ja osobiście wolę cieplutkie.