Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Różowe biskwiciki"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 154
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3864
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 291
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 550
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 154
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3864
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 291
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 550
Składniki
Oddzielamy białka od żółtek. Do białek dodajemy szczyptę soli i ubijamy na sztywną pianę. Ubijając, wsypujemy pół szklanki cukru.
Do ubitej piany dodajemy po jednym żółtku. Mieszamy. Nie przerywając mieszania, stopniowo wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. To ciasto powinno być nieco bardziej gęste niż to na tradycyjny biszkopt.
Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia nakładamy łyżką ciasto, formując małe placuszki. Pieczemy 15 minut w temperaturze 180oC.
Galaretki rozpuszczamy w 1/2 litra gorącej wody. Gdy zaczną tężeć, miksujemy z jogurtem i przekładamy do worka cukierniczego z płaską końcówką.
Masę wyciskamy na połowę ciasteczek, przykrywamy resztą biskwicików, dekorujemy owocami i listkami mięty.
<strong>Czas przygotowania 50 minut. Cena jednej sztuki około 0,90 zł.</strong>Źródło: Rewia