Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rurki kruche z kremem cytrynowo-budyniowym"
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 151
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 151
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Składniki
Ciasto: dokładnie wyrób. Uformuj kulę, wstaw na 30 min do lodówki.
Rozwałkuj, pokrój w paski, owiń na natłuszczone foremki do rurek. Piecz ok. 15 min w 180°C. Ostudź.
Krem: budyń wymieszaj z żółtkami. Zagotuj 2 szklanki wody z cukrem i kwaskiem cytrynowym.
Dodaj budyń, wymieszaj, podgrzej mocno, nie gotuj! Ostudź. Masę utrzyj z masłem, napełnij rurki.
<strong>Przepis przysłała Marlena Hyra z Uścia Gorlickiego.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie