Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 188
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3961
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 346
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 896
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 188
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3961
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 346
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 896
Składniki
Składniki ciasta posiekać i dość długo wyrabiać /można się na nim" wyżyć",tzn.rzucać nim o stolnicę, bić w nie wałkiem do ciasta/.Im dłużej "maltretowane",tym lepsze.Podzielić na trzy części,zawinąć w folię spożywczą i dobrze schłodzić.Ciasto można sobie przygotować wieczorem i na noc zostawić w lodówce,a piec i nadziewać następnego dnia.Każdą porcję ciasta rozwałkować na grubość ok.2-3 milimetry i pociąć nożem/radełkiem/ na paski szrokości ok.5cm.Nawijać na foremki w kształcie stożka ,posmarować wierzch białkiem i posypać grubym cukrem.Piec 15 minut w 180 st.(Foremki z rurek wyjmuję na gorąco szczypczykami). MASA: 2 szklanki mleka ugotować z cukrem,w pozostałym mleku rozprowadzić mąki i budyń. zagotować i ostudzić.Utrzeć z Palmą.Szprycą nadziewać ostudzone rurki. Masę można sobie przygotować wg uznania. Z tej porcji wychodzi około 60 rurek.Najlepiej mieć około 20-40 foremek. Są trochę pracochłonne,dlatego robię je,gdy mam więcej czasu. SMACZNEGO!!!