Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 171
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3896
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 310
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 725
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 171
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3896
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 310
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 725
Składniki
Białka ubić na sztywno z cukrem dodać mąkę ziemniaczaną ocet i proszek do pieczenia, na blaszkę wyłożyć nierówno, posypać kawą.
Zrobić biszkopt z 4 jajek, ubić białka z cukrem dodać żółtka i mąkę z proszkiem, wylać na białka z kawą, nie wyrównywać powierzchni, piec około 40 minut w 180 stopniach
Żółtka wymieszać z cukrem waniliowym i pudrem, mąką . Zagotować mleko wlać masę żółtkową, ugotować budyń jak wystygnie utrzeć z margaryną. Przestygnięte ciasto przekroić posmarować masą, na wierzch zostawić trochę masy i posmarować, polać polewą I SMACZNEGO