Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
SZYBKI LATWY W PRZYGOTOWANIU NIZWYKLE SMACZNY SERNIK
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 180
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 794
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 180
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 794
Składniki
maslo z cukrem rozpuszczamy w garnku (dosc duzym by zmiescila sie pozniej reszta skladnikow
budyn rozupuszczamy w 5 lyzkach mleka
do rozpuszczonego masla dodajemy twarog, jaja i budyn
gotujemy na malym ogniu czesto mieszajac; od momentu bulgotania gotujemy jeszcze okolo 1minuty (jesli ktos lubi mozna dodac bakalie ja na swieta dodaje rodzynki i skorke pomaranczowa a na polewe krusze orzechy)
na wylozona herbatnikami blaszke wylewamy mase serowa na towykladamy herbatniki lekko wciskajac w ser, by nasiakly wkladamy do lodowki na okolo 2h
po tym czasie mozna zajadac lub przygtowac ulubiona polewe ja robie czekoladowa lubw swieta czekoladowa z orzechami
SMACZENEGO