Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kremowy sernik z mlekiem w proszku
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3051
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 133
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 57
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 68
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 67
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3051
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 133
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 57
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 68
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 67
Składniki
Spód: Masło rozpuszczam i dodaję do niego zmielone herbatniki, aż do uzyskania konsystencji mokrego piasku. Dno tortownicy 26 cm wykładam papierem do pieczenia i wsypuję ciasteczkowy spód. Rozprowadzam dokładnie po tortownicy, tworząc rant na całą wysokość tortownicy (u mnie to tortownica 24 cm i rant do pieczenia tortów na wysokość 9 cm – stąd ten lekko zawinięty bok, ponieważ masa serowa nie wypełniła całej wysokości )
Tortownicę wkładam do lodówki i zabieram się za masę serową. Masło roztapiam w rondelku i odstawiam. Twaróg delikatnie miksuję z cukrem i cukrem waniliowym, dodaję po jednym jajku i nadal delikatnie miksuję, dodaję skórkę otartą z cytryny. Do masy dodaję roztopione masło razem z mlekiem w proszku, delikatnie miksuję. Na koniec dodaję mąkę i miksuję na niskich obrotach do uzyskania jednolitej masy. Spód wyciągam z lodówki, wylewam masę serową i całość wstawiam do piekarnika nagrzanego do 160 stopni. Piekę 75 minut, a następnie uchylam drzwiczki piekarnika i zostawiam sernik w środku do wystygnięcia. Sernik z mlekiem w proszku najlepszy jest po całkowitym wystygnięciu i nocy spędzonej w lodówce. Smacznego :)