Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne na jesienne wieczory do herbatki.
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 177
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 139
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 790
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 177
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 139
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 790
Składniki
W misie miksera umieść ser oraz masło. Zmiksuj do połączenia. Mąkę połącz z proszkiem do pieczenia i dodawaj partiami do masy serowej, następnie cukier z wanilią. Kiedy ciasto zacznie się łączyć przełóż na blat i zagnieć, aż będzie gładkie i elastyczne. Podziel na dwie części, owiń folią stretch i włóż do lodówki na 30minut.
Piecz w nagrzanym piekarniku do 190°C ok 15-20 minut, na złoty kolor. Smacznego!
Ps. Rogaliki mogą być też bez nadzienia, tak jak pokazałam na kilku pierwszych.