Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niebiańsko pyszne!
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 42
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3572
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 121
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 851
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 42
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3572
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 121
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 851
Składniki
Banany obieramy ze skórki, kroimy w plasterki. Na patelni rozpuszczamy masło - uwaga, żeby nie zaczęło się palić. Do roztopionego masła dodajemy sok wyciśnięty z połówki cytryny, mieszamy - dodajemy cukier, również mieszamy. Na tym etapie można dodać alkohol i przyprawy (podaję jako opcję, bo tutaj już można uskuteczniać najróżniejsze wariacje). Na patelnię wrzucamy banany - smażymy, od czasu do czasu mieszają. Każdy plasterek powinnien z każdej strony nasiąknąć sosem. Do pucharków, miseczek, etc. nakładamy lody, banany układamy na wierzchu. Dekorować bakaliami, sezonowymi owocami, etc. Można również banany włożyć na spód i na wierzch wyłożyć lody - udekorować bitą śmietaną :). Smacznego!