Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowe ciasto bez pieczenia,które możemy robić cały rok. Jest tak pyszne ,że znika w mgnieniu oka z talerzy. Zapraszam na film.
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 181
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 181
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Składniki
Galaretkę owocową rozpuścić w 300 ml wylać do plaskiego naczynia.Galaretki agrestowe rozpuścić w 400 ml, pozostawić do ostudzenia. Przygotować formę okrągłą o średnicy 24 cm. wyłożyc papierem do piecznia.Ciasteczka zmiksowąć lub potłuc wałkiem wsypać do miski wlać rozpuszczone masło, wymieszać wylóżyć do formy ,dobrze ugnieścć i wstawić na 10 minut do zamrażalki.Śmietanę wlać do miski dodać cukier puder,zamieszać trzepaczką, dodać tężejącą galaretkę agrestową, zamieszać . Galaretkę owocową,pokroi w kostke i dodać do naszej masy, wszystko to zamieszać.Wszystko to wylać na spód z herbatników,przykryć i wstawić do lodówki na 30 min.Rozpuścić galaretkę krystaliczną w 300 ml, odstawić do ostudzenia. Następnie odsączyć owoce z syropu, wylożyc na śmietanowiec, wziąść łyżkę i przelewając przez łyżkę wylać tężejącą galaretkę na wierz .Przykryć i wstawić na 6 godzin do lodówki lub na całą noc. Zapraszam do obejrzenia filmu ,krok po kroku jak zrobic ten deser. Zapraszam na przepisy do mojej ksiązki kulinarnej na smakerze oraz na moj kanał na You Tube -Mangiare u Ewki