Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 178
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 143
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 178
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 143
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Składniki
Banany obierz, pokrój w plasterki, pokrop sokiem z jednej cytryny. Z jajka, wina musującego, mąki i soli zrób rzadsze ciasto. Mocz w cieście kawałki banana i smaż na rozgrzanym oleju.
Zamocz w cieście również większe listki mięty i usmaż je podobnie jak banany. Usmażone porcje odsącz na serwetce i obtocz w cukrze pudrze wymieszanym z cynamonem.
Ugotuj budyń. Poczekaj, aż wystygnie, i wymieszaj ze śmietaną. Podawaj ze smażonymi bananami i miętą.
<strong>Czas przygotowania: 30 minut</strong>Źródło: TV14