Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 155
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3866
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 291
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 560
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 155
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3866
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 291
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 560
Składniki
Jabłka pokroić w kostkę , zasypać cukrem , dodać orzechy (rozdrobnione) i żurawinę (ewentualne zamiast żurawiny można dodać rodzynki) i odstawić do lodówki na ok 1 godzinę . Następnie dodajemy jajka , mąkę , proszek do pieczenia , sodę i budyń . Wszystkie składniki mieszamy do połączenia (jeżeli będzie za suche dolewamy trochę wody - jeżeli za mokre , mąki ). Wykładamy do blaszki (25cm x 25 cm) wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Piec ok 40 min w piekarniku nagrzanym do 190 st (góra - dół). Po upieczeniu ciasto można posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową .