Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na szarlotkę na cieście półkruchym.
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 271
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 109
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4577
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 185
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 123
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 271
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 109
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4577
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 185
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 123
Składniki
Mąkę wysypać na stolnice dodać cukier, proszek do pieczenia. Masło posiekać nożem i dodać śmietanę oraz jajka. Całość zagnieść, podzielić na dwie części(40% i 60%) owinąć w folię i odstawić do schłodzenia na ok 40 minut. Po schłodzeniu większą część ciasta rozwałkować wyłożyć dobrze na formie (30 x25 )docisnąć boki i ponakłuwać widelcem. Tak przygotowane ciasto podpiec w temperaturze 180 stopni przez 15 minut.
Gdy ciasto się chłodzi można przygotować jabłka. Jabłka obrać ze skórki i usuną gniada nasienne i zetrzeć na tarce o grubych oczkach a następnie doprawić cynamonem, cukrem i cukrem wanilinowym. Podpieczony spód posypać bułką, wyłożyć potarte i doprawione jabłka przełożyć na ciasto.
Pozostałym ciastem (mniejsza część) rozwałkować i przełożyć na wyłożone jabłka, boki dokładnie docisnąć, ponakłuwać widelcem i piec ok 45 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.