Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 51
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3607
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 129
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 860
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 51
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3607
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 129
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 860
Składniki
1. Margarynę rozkruszyć z mąką widelcem. Dodać cukier, żółtka, proszek do pieczenia, śmietanę. Zagnieść ciasto, wsadzić do zamrażarki na 30 minut. 2. Między czasie ugotować budyń według przepisu na opakowaniu. Przestudzić. 3. Brytwankę 28x24 wysmarować margaryną posypać bułką tartą. 4 3/4 ciasta rozłożyć na spód, 1/4 wsadzić do zamrażarki. 5. Zetrzeć na tarce o grubych oczkach 4 duże jabłka. Rozłożyć równo na cieście, posypać cukrem waniliowym. 6. Rozłożyć budyń na jabłkach. Na to ubitą pianę z pozostałych białek 2 jajek. 7. Na koniec, resztę ciasta zetrzeć na grubych oczkach i równomiernie rozprowadzić. Piec ok 50 minut do zrumienienia w temp 170-180 stopni góra-dół. Po upieczeniu trzymać w chłodnym miejscu aby budyń stężał. Ciasto najlepsze jest na drugi dzień.