Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szwedzki cynamonowiec"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 153
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3864
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 286
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 542
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 153
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3864
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 286
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 542
Składniki
Jabłka obierz, wydrąż środki. W miejsca po gniazdach nasiennych włóż konfiturę. Tortownicę wyłóż pergaminem. Ustaw w niej jabłka. Z cytryny wyciśnij sok. Skrop nim owoce.
Obie mąki wymieszaj z cynamonem i proszkiem do pieczenia. Jajka ubij z cukrem. Kiedy masa będzie puszysta, mieszaj ją, porcjami dodając mąki z dodatkami i olej. Ciastem polej owoce.
Ciasto piecz ok. 45 minut w temp. 185 st. Wystudź. Śmietanę ubij na sztywno z cukrem waniliowym. Ciasto udekoruj bitą śmietaną i korą cynamonu.Źródło: Tina