Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciacho,pomimo moich obaw przed spróbowaniem,nie jest zbyt słodkie,dla mnie wyśmienite.Świetny przepis dla początkujących lub dla tych co nie lubią się napracować;)przepis pochodzi z książki"Ewa gotuje"ulubione
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 204
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4000
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 370
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 954
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 204
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4000
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 370
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 954
Składniki
Dno foremki(24cm x 40cm) wyłożyć połową herbatników.Na mleku ugotować budyń i gdy przestygnie,połączyć z masłem.Powstałą w ten sposób masę rozsmarować na herbatnikach.
Następnie ułożyć drugą warstwę ciastek,pokryć masą krówkową.Kolejną warstwę zrobić z krakersów.Posmarować dżemem lub konfiturą.
Na końcu nałożyć śmietanę ubitą z cukrem waniliowym i mlekiem w proszku.Posypać płatkami migdałowymi-uprażonymi na suchej patelni.