Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykonanie tęczowej galaretki jest banalnie proste i nie wymaga dużo pracy. Idealne na ciepłe i chłodne dni. Uwielbiane zarówno przez dzieci jak i dorosłych. Polecam wszystkim którzy lubią kolorowe desery.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 156
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3868
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 291
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 572
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 156
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3868
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 291
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 572
Składniki
Okrągłą formę o wymiarach 26cm wyłożyć folią spożywczą. Galaretki rozpuszczamy w osobnych naczyniach każdą w 300 ml wrzątku. Odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Odstawić na kilka minut do napęcznienia. Jogurty naturalne łączymy z cukrem i mieszamy do rozpuszczenia kryształków. Żelatynę podgrzewamy i dodajemy do masy. Dokładnie mieszamy. Pierwszą warstwę masy jogurtowej wylewamy na dno formy. Wstawiamy do lodówki na kilka minut w celu zastygnięcia. Wylewamy tężejącą galaretkę, chłodzimy. I tak kolejne warstwy wylewamy dopiero po zastygnięciu poprzedniej. Chłodzimy. Gdy całość dobrze stężeje wyjmujemy z formy.