Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na smaczną i szybką roladę.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 158
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3873
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 293
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 594
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 158
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3873
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 293
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 594
Składniki
Wykonanie: Galaretki ugotować oddzielnie kolorami według opisu na opakowaniu i odstawić do ostygnięcia. Białka ubić na sztywno z cukrem, dodać żółtka, utrzeć i połączyć delikatnie z mąką i proszkiem do pieczenia. Następnie przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać łyżką. Wstawić do piekarnika i piec w temperaturze 180 stopni około 15 minut. Ciasto wyjąć delikatnie, położyć na ściereczkę i razem z papierem do pieczenia zwinąć w rulon do ostygnięcia. W między czasie śmietanę wymieszać z cukrem, żelatyną rozpuszczoną w odrobinie wody. Dodać pokrojone galaretki, wymieszać z kilkoma kroplami aromatu. Przygotowaną galaretkę nałożyć na zimną roladę, zwinąć ponownie i odstawić do lodówki do schłodzenia. Posypać cukrem pudrem i podawać (kroić w grube kromki).