Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 196
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 181
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 196
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 181
Składniki
z mąki, cukru, miodu, margaryny, jaj,cukru waniliowego i sody zagnieść ciasto i podzielić na 2 części. Upiec 2 placki, po 15 min. Śmietanę ubić, dodać do niej rozpuszczoną żelatynę, kremem przełożyć placki. Skondensowane mleko słodzone razem z zamkniętą puszką włożyć do garnka z wodą, gotować przez 3 godziny, po ugotowaniu, otworzyć puszkę, karmelem posmarować wierzch ciasta. Jeśli ktoś lubi, można posypać orzechami