Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3092
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 142
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 59
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 73
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 67
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3092
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 142
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 59
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 73
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 67
Składniki
Z mąki, jaj, drożdży, mleka i margaryny wyrobić ciasto. posmarować tłuszczem, zawinąć w ściereczkę, wrzucić do zimnej wody na ok. 15 minut (aż wypłynie). Wyjąć, podzielić na 3 części. Rozwałkować.
Wymieszać cukier z cynamonem. Posypać rozwałkowane placki. Zawinąć w strucle. Przełożyć do blach wyłożonych papierem do pieczenia. Posmarować roztrzepanym jajkiem. Naciąć, ostrym nożem, wzdłuż zostawiając od końców i od dołu ok 2 cm. Upiec w piekarniku na złoty kolor.
Pyszne, szczególnie na ciepło z mlekiem. Smacznego.