Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Torcik tiramisu"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 140
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3817
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 254
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 254
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 140
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3817
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 254
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 254
Składniki
Przepis przysłała Barbara Czapla z Gdyni
Masa serowa: śmietanę ubij z cukrem waniliowym. Żelatynę zalej pół szklanki wody. Gdy napęcznieje, rozpuść na parze. Serek mascarpone delikatnie połącz ze śmietaną i żelatyną.
Kawę wymieszaj z likierem migdałowym i cukrem. Częścią ponczu nasącz gotowy biszkopt. Układaj warstwami masę mascarpone (za każdym razem posypując ją przez sitko kakao) oraz biszkopty zanurzone na moment w pozostałym ponczu.
Ciasto udekoruj bitą śmietaną i stopioną czekoladą. Schłodź w lodówce.
<strong>Czas przygotowania 40 min, ilość porcji 10, cena za porcję 1,70 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie