Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
nieskomplikowane masy, bardzo dobry smak
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 181
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3948
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 333
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 864
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 181
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3948
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 333
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 864
Składniki
Pieczemy dwa biszkopty : jasny - 6 jaj, szkl. mąki, szkl cukru, łyżeczka pr. do pieczenia ciemny - 6 jaj, szkl. cukru, 3/4 szkl. mąki, kakao, łyż. pr. do pieczenia. Po upieczeniu przecinamy na pół.
Batony i czekoladę rozpuszczamy w 3 łyżkach mleka - ostudzić. Z 1/2 l. mleka, cukru waniliowego, 5 łyżek cukru kryształu, żółtek, 2 łyżek mąki pszennej, 4 łyżki mąki ziemniaczanej zrobić budyń - ostudzić. Po ostudzeniu budyniu ucieramy z margaryną. Na koniec dzielimy na dwie części i do pierwszej dodajemy rozpuszczone batony, do drugiej rozpuszczoną czekoladę - ucieramy.
Poncz: woda przegotowana, rym, spirytus, 3 łyżki cukru, cukier waniliowy, sok z cytryny.
Po upieczeniu biszkoptu przecinamy na pół każdy placek nasączamy ponczem, następnie na przemian masą batonową i masą czekoladową. z pozostałej masy smarujemy boki tortu i wierzch - dekoracja