Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34650
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 898
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 223
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3865
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34650
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 898
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 223
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3865
Składniki
Jajka rozbij, oddzielając żółtka od białek. Białka ubij z cukrem na sztywną pianę. Następnie stopniowo łącz ją z żółtkami, miksując. Pod koniec masę jajeczną delikatnie wymieszaj z przesianą mąką z proszkiem i kakao.
Dno teflonowej tortownicy wyściel papierem do pieczenia i wyłóż do niej ciasto. Piecz 45 minut w temperaturze 160o C. Upieczony placek ostudź w formie. Gdy wyjmiesz ciasto z blachy, przekrój na 2 blaty.
Z mleka, cukru pudru i budyniu ugotuj gęsty krem, a następnie ostudź go, stale mieszając. Tak przygotowaną masę miksuj do uzyskania gładkiej konsystencji. Połową kremu przełóż blaty. Na wierzch wyłóż resztę nadzienia (2 łyżki masy odłóż). Na ciasto nałóż umytą obręcz tortownicy.
Mango obierz ostrym nożem i po usunięciu pestki pokrój je na plasterki. Owoce poukładaj na wierzch tortu. Polej galaretką do tortów przygotowaną według przepisu na opakowaniu.
Tort wstaw do lodówki na 2 godziny. Potem zdejmij obręcz tortownicy. Boki ciasta posmaruj pozostałym kremem i udekoruj posypką czekoladową. Przed podaniem pokrój tort na porcje.Czas przygotowania: 110 minut
<strong>Cena porcji: ok. 5,5 zł. Kalorie: porcja 251 kcal.</strong>Źródło: Na żywo