Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto, które znają i kochają chyba wszyscy. Poezja smaku i raj dla podniebienia
1 ½ szklanki mleka zagotować z cukrem. W pozostałej ½ szklanki rozrobić proszek budyniowy. Wlać do gotującego mleka cienkim strumieniem i jeszcze chwilę podgotować do uzyskania gęstego budyniu. Dokładnie wystudzić.
Masło utrzeć na puch, stopniowo łyżka po łyżce dodawać wystudzony budyń. Miksować do uzyskania gładkiej masy.
Śmietanę ubić ze śmietan fixem, gdy będzie sztywna dodać cappucino i jeszcze chwilę miksować do połączenia składników
Blaszkę o wymiarach 25x36 cm wyłożyć folią aluminiową. Spód wyłożyć herbatnikami. Rozsmarować masę kajmakową (możemy ją bardzo delikatnie podgrzać aby łatwiej rozprowadzała się na ciastkach). Ułożyć kolejną warstwę herbatników, wyłożyć masę budyniową, kolejną warstwę herbatników i bitą śmietanę. Całość obficie posypać startą czekoladą.
3-BIT w wersji kawowej, czyli coś znanego, coś pysznego ale jednak innego:)
Odsłon: 4798
Kolejne krokiety zrobione tym razem z młodej, kiszonej kapusty i pieczarek us...
Odsłon: 21
Bułeczki zadowolą każdego łakomczucha. Proste w wykonaniu i smaczne. Nadzieni...
Odsłon: 28
Szybka w przygotowaniu , smaczna i kolorowa sałatka warzywno owocowa . Idealn...
Odsłon: 42
Bardzo smaczna sałatka brokułowa która króluje na naszym stole od bardzo dawn...
Odsłon: 313
Kolejne krokiety zrobione tym razem z młodej, kiszonej kapusty i pieczarek us...
Odsłon: 21
Bułeczki zadowolą każdego łakomczucha. Proste w wykonaniu i smaczne. Nadzieni...
Odsłon: 28
Szybka w przygotowaniu , smaczna i kolorowa sałatka warzywno owocowa . Idealn...
Odsłon: 42
Bardzo smaczna sałatka brokułowa która króluje na naszym stole od bardzo dawn...
Odsłon: 313
Składniki
1 ½ szklanki mleka zagotować z cukrem. W pozostałej ½ szklanki rozrobić proszek budyniowy. Wlać do gotującego mleka cienkim strumieniem i jeszcze chwilę podgotować do uzyskania gęstego budyniu. Dokładnie wystudzić.
Masło utrzeć na puch, stopniowo łyżka po łyżce dodawać wystudzony budyń. Miksować do uzyskania gładkiej masy.
Śmietanę ubić ze śmietan fixem, gdy będzie sztywna dodać cappucino i jeszcze chwilę miksować do połączenia składników
Blaszkę o wymiarach 25x36 cm wyłożyć folią aluminiową. Spód wyłożyć herbatnikami. Rozsmarować masę kajmakową (możemy ją bardzo delikatnie podgrzać aby łatwiej rozprowadzała się na ciastkach). Ułożyć kolejną warstwę herbatników, wyłożyć masę budyniową, kolejną warstwę herbatników i bitą śmietanę. Całość obficie posypać startą czekoladą.
Przepisy Desery
Desery
Słodkie bułeczki drożdżowe z dżemem i posypką z kawy
Desery
deser z domową granolą
Desery
Sernik pieczony na jogurtach
Desery
Domowe lody w wafelku śmietankowe i kakaowe
Słodkie bułeczki drożdżowe z dżemem i posypką z kawy
Bułeczki zadowolą każdego łakomczucha. Proste w wykonaniu i smaczne. Nadzieni...
Odsłon: 28
deser z domową granolą
Coś na słodko =)
Odsłon: 94