Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto, które znają i kochają chyba wszyscy. Poezja smaku i raj dla podniebienia
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1432
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 208
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1432
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 208
Składniki
1 ½ szklanki mleka zagotować z cukrem. W pozostałej ½ szklanki rozrobić proszek budyniowy. Wlać do gotującego mleka cienkim strumieniem i jeszcze chwilę podgotować do uzyskania gęstego budyniu. Dokładnie wystudzić.
Masło utrzeć na puch, stopniowo łyżka po łyżce dodawać wystudzony budyń. Miksować do uzyskania gładkiej masy.
Śmietanę ubić ze śmietan fixem, gdy będzie sztywna dodać cappucino i jeszcze chwilę miksować do połączenia składników
Blaszkę o wymiarach 25x36 cm wyłożyć folią aluminiową. Spód wyłożyć herbatnikami. Rozsmarować masę kajmakową (możemy ją bardzo delikatnie podgrzać aby łatwiej rozprowadzała się na ciastkach). Ułożyć kolejną warstwę herbatników, wyłożyć masę budyniową, kolejną warstwę herbatników i bitą śmietanę. Całość obficie posypać startą czekoladą.