Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wspanialy słodki posmak z nutą porzeczek i krakersów...
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 109
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 291
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1196
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 2131
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25535
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 109
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 291
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1196
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 2131
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25535
Składniki
budynie ugotować na 0,5 litrze mleka. wystudzić, dodać masło i utrzeć na gładką masę. Śmietanę w proszku ubić na sztywno na kremówce. Na blachę klaść kolejno warstwowo: herbatniki, budyń, dżem (koniecznie porzeczkowy), krakersy, masę krówkową (żeby dobrze się rozprowadzała na budyniu, podgrzać otwartą puszkę i mieszać), herbatniki, ubitą śmietanę. Na wierzch starkować czekoladę. Wstawić do lodówki. Najlepiej smakuje następnego dnia. smacznego.
ciasto jest na dużą blachę.