Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116826
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8007
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3015
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1625
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1316
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116826
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8007
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3015
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1625
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1316
Składniki
1. przygotowujemy ciasto: białka ubić z cukrem na sztywno, dodajemy żółtka, olej, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, delikatnie mieszamy, 2. ciasto dzielimy na 3 części, do jednej dodajemy kokos, do drugiej kakao, do trzeciej mak lub zmielone orzechy, 3. na przygotowaną blaszkę wykładamy na przemian po 1 łyżce z każdego ciasta, pieczmy ok 30 min w 180 st, 4. krem przygotowujemy wg instrukcji na opakowaniu, 5. wystudzony biszkopt przekrawamy na dwie części, jeden placek smarujemy dżemem, na to rozkładamy 3/4 kremu, przykrywamy drugim plackiem, smarujemy resztą kremu, 6. przygotować galaretkę, wystudzić, pokroić w kostkę, rozłożyć na wierzchu ciasta, schłodzić, jeśli ktoś lubi wilgotne ciasta może placki przed nałożeniem kremu nasączyć smacznego