Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 147
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1853
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14569
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19633
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 147
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1853
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14569
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19633
Składniki
1. przygotowujemy ciasto: białka ubić z cukrem na sztywno, dodajemy żółtka, olej, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, delikatnie mieszamy, 2. ciasto dzielimy na 3 części, do jednej dodajemy kokos, do drugiej kakao, do trzeciej mak lub zmielone orzechy, 3. na przygotowaną blaszkę wykładamy na przemian po 1 łyżce z każdego ciasta, pieczmy ok 30 min w 180 st, 4. krem przygotowujemy wg instrukcji na opakowaniu, 5. wystudzony biszkopt przekrawamy na dwie części, jeden placek smarujemy dżemem, na to rozkładamy 3/4 kremu, przykrywamy drugim plackiem, smarujemy resztą kremu, 6. przygotować galaretkę, wystudzić, pokroić w kostkę, rozłożyć na wierzchu ciasta, schłodzić, jeśli ktoś lubi wilgotne ciasta może placki przed nałożeniem kremu nasączyć smacznego