Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9552
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4431
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 185
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20819
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9552
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4431
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 185
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20819
Składniki
Wyłożyć biszkoptami dno średniej wielk.formy do ciasta.
Przygotować galaretkę owocową wg.opisu na opak.i odstawić do ostygnięcia.
Ugotować budyń wg.opisu na op.i wylać gorący na biszkopty,odstawić do ostygnięcia.
Na zimny budyń ułożyć dowolne miękkie owoce i zalać tężejącą galaretką. Odstawić do lodówki na 2 godz.
To można zrobić także w inny sposób. Biszkopty pokruszyć do pucharków,zalać ciepłym budyniem,odstawić do ostygnięcia. Dodać parę owoców np.malin i zalać tężejącą galaretką,odstawić do lodówki. Tuż przed podaniem ozdobić bitą śmietaną i posypać wiórkami czekolady lub ozdobić maliną bądz truskawką.