Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 118
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3785
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 227
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 195
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 118
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3785
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 227
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 195
Składniki
Wyłożyć biszkoptami dno średniej wielk.formy do ciasta.
Przygotować galaretkę owocową wg.opisu na opak.i odstawić do ostygnięcia.
Ugotować budyń wg.opisu na op.i wylać gorący na biszkopty,odstawić do ostygnięcia.
Na zimny budyń ułożyć dowolne miękkie owoce i zalać tężejącą galaretką. Odstawić do lodówki na 2 godz.
To można zrobić także w inny sposób. Biszkopty pokruszyć do pucharków,zalać ciepłym budyniem,odstawić do ostygnięcia. Dodać parę owoców np.malin i zalać tężejącą galaretką,odstawić do lodówki. Tuż przed podaniem ozdobić bitą śmietaną i posypać wiórkami czekolady lub ozdobić maliną bądz truskawką.