Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pięknie prezentuje się jako tort, tym razem w wydaniu nietortowym ;), chrupie czekolada i chrupią orzeszki. Ja robiłam z połowy masy z przepisu, wydawało mi się za dużo.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 987
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2880
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 987
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2880
Składniki
Upiec biszkopt, przepołowić.
Krem: 2,5 szklanki mleka zagotować z cukrem, rozmącić żółtka, resztę mleka rozmieszać z budyniem, zagotować. Masło utrzeć na puch i wciąż ucierając, dodawać po łyżce zimnego budyniu.
Masę podzielić na dwie części. Do jednej dodać kakao, rodzynki i 1/2 tabliczki czekolady pokrojonej w kostki. Do białej części masy dodać pokrojone orzechy i pokrojone brzoskwinie. Nasączyć biszkopt sokiem z brzoskwiń. Rozsmarować ciemny a potem jasny krem. Pozostałą część czekolady użyć do polewy lub zetrzeć na tarce. Wstawić do lodówki, aby się przegryzło SMACZNEGO !!!