Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne szybkie ciasto
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2162
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12317
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2162
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12317
Składniki
Galaretki rozpuścić w wrzącej wodzie. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Układamy herbatniki . 4 połówki brzoskwiń kroimy w kostkę.
Śmietankę zimną i serek mascarpone wkładamy do wysokiego pojemnika wsypujemy cukier puder. i ubijamy Żelatynę rozpuścić w wrzącej wodzie.
I cienkim strumieniem wlewamy do ubitej śmietanki łączymy . Krem śmietanowy dzielimy na pół . Do jednej części dodajemy pokrojone brzoskwinie . Mieszamy
I wykładamy na herbatniki czekoladowe. Następnie na masę układamy delicje.Wstawiamy blaszkę do lodówki. Do drugiej połowy
masy śmietanowej dodajemy przestudzoną czekoladę I łączymy razem . Wsypujemy 3 łyżki pokrojonych orzechów włoskich
Mieszamy i wykładamy na delicje. Resztę brzoskwiń kroimy w plasterki i układamy na czekoladowej masie . wstawiamy do lodówki.
Gdy galaretki już są lekko sterzale wylewamy na brzoskwinie pokroione. . Wstawiamy do lodówki na całą noc. Smacznego Życzę.
Pyszne ciasto na Wielkanoc