Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka z dzieciństwa - kruche, rozpływające się w ustach ;)
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2300
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3344
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1402
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2140
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2300
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3344
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1402
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2140
Składniki
Wszystkie składniki posiekać nożem na stolnicy, szybko zagniatamy ciasto, zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na około godzinę. Po tym czasie ciasto dzielimy na porcję, tak by się wygodnie wałkowało. Najlepsza grubość ciasta to około 0,5 cm. Radełkiem lub foremkami wykrawamy ciastka i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Każde ciasto smarujemy rozkłóconym białkiem i posypujemy cukrem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 150 stopni przez około 15 minut, aż ciastka będą lekko zrumienione.