Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i mega kruche ciasteczka o wdzięcznej nazwie Amoniaczki. Przepis babciny i stara receptura :)
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 261
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4976
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4845
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44910
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 524
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 261
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4976
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4845
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44910
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 524
Składniki
Wszystkie składniki oprócz kakao połącz ze sobą i zagnieć ciasto. Podziel je na 2 części, a do drugiej dodaj kakao. Oba ciasta odstaw do lodówki na 1 godzinę.
Ciasto nie powinno być rzadkie, a powinno się dać je rozwałkować na arkusz o grubości około 1 cm. Rozwałkuj ciasto jasne i ciemne na w/w grubość i nałóż na siebie, a następnie zwiń w rulon. Przy pomocy noża pokrój je w plastry o grubości 1 cm i lekko spłaszcz np. dnem od szklanki.
Piecz całość w piekarniku przez 10-12 min w temperaturze 170 stopni na termoobiegu. Studź na kratce