Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciastka z cukrem, które można dość długo przechowywać w puszce.
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 728
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 718
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 408
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3547
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 728
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 718
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 408
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3547
Składniki
Masło ucieram z cukrem na puszystą masę. Następnie dodaję sól, jaja, cukier wanilinowy i dalej miksuję.
Mleko podgrzewam i dodaję amoniak, gdy się spieni dolewam do ciasta i miksuję. Następnie, wciąż ubijając, dodaję stopniowo mąkę. Gotowe ciasto zawijam w folię i wkładam do lodówki na około godzinę. Ciasto będzie lepkie, ale w lodówce przyjmie odpowiednią konsystencję.
Gotowe ciasto wyciągam z miski i rozwałkowuję na grubość około 0,5 cm na stolnicy oprószonej mąką. Za pomocą wykrawaczy wycinam ciastka, które obsypuję cukrem i piekę na jasnozłoty kolor (ok. 15 minut) w temperaturze 200 stopni C.