Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Amoniaki ciasteczka mojego dzieciństwa
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 72025
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 524
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15556
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3393
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 72025
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 524
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15556
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3393
Składniki
Amoniak rozpuszczam w ciepłym mleku Wyżej wymienione składniki daję do miski daje mleko z amoniakiem zagniatam, ciasto .
Gotowe ciast dzielę na części z każdej części rozwałkowuje na stolnicy placek i wycinam foremkami dowolne kształty ciasteczek , aż wykorzystam całość ciasta następnie układam ciasteczka na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia ,lekko smaruję papier olejem ,amoniaki piekę 10 -15 minut na środkowej półce bez termo obiegu w 200 stopniach należy pamiętać ze każdy piekarnik piecze inaczej