Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i napweno nie jednej osobie przypomną czasy dziecinstwa,moja babcia jak je piekła to pachniały w całym domu.....
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 72797
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 542
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15596
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3419
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 72797
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 542
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15596
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3419
Składniki
Do stopionego masła dodać cukier,jaja,ucierać w misce,dodając mleko imieszając,aż powstanie gładka masa. Do masy wsypać mąkę wymieszaną z amoniakiem i zagnieść ciasto jak na pierogi.
Rozwałkować na okło 0,5 cm,foremką lub szklanką wycinać ciastka i posypywać je cukrem.Przełożyć ciastka na blaszkę i piec w nagrzanym piekarniku na jasno złoty kolor .Amoniaczki można przechowywać w słoiku lub metalowym pudełku około 10 dni...można niekture przełożyć marmoladą.