Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i napweno nie jednej osobie przypomną czasy dziecinstwa,moja babcia jak je piekła to pachniały w całym domu.....
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336682
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3982
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423110
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2582
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336682
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3982
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423110
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2582
Składniki
Do stopionego masła dodać cukier,jaja,ucierać w misce,dodając mleko imieszając,aż powstanie gładka masa. Do masy wsypać mąkę wymieszaną z amoniakiem i zagnieść ciasto jak na pierogi.
Rozwałkować na okło 0,5 cm,foremką lub szklanką wycinać ciastka i posypywać je cukrem.Przełożyć ciastka na blaszkę i piec w nagrzanym piekarniku na jasno złoty kolor .Amoniaczki można przechowywać w słoiku lub metalowym pudełku około 10 dni...można niekture przełożyć marmoladą.