Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 29 Ocena: 712
Dodano: 25.04.2010
Odsłon: 34786
> 6 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Do stopionego masła dodać cukier,jaja,ucierać w misce,dodając mleko imieszając,aż powstanie gładka masa. Do masy wsypać mąkę wymieszaną z amoniakiem i zagnieść ciasto jak na pierogi.
Rozwałkować na okło 0,5 cm,foremką lub szklanką wycinać ciastka i posypywać je cukrem.Przełożyć ciastka na blaszkę i piec w nagrzanym piekarniku na jasno złoty kolor .Amoniaczki można przechowywać w słoiku lub metalowym pudełku około 10 dni...można niekture przełożyć marmoladą.
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

Konto usunięte 19 lutego 2012Zgłoś do usunięcia
Masz rację , przypominaja smak dzieciństwa , wrzucam do ulubionych i przy najbliższej okazji wypróbuję . Dziekuję i ode mnie "5" .1 Kto głosował? | Odpowiedz

socharena 04 maja 2010Zgłoś do usunięcia
zrobiłam dzisiaj te ciasteczka...są naprawdę b.smaczne.Polecam:)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Mateusz15 03 maja 2010Zgłoś do usunięcia
Bardzo lubię domowe, kruche ciasteczka. Ileż radości daje upieczenie ich w u siebie, a jeszcze więcej ich konsumpcja!0 Kto głosował? | Odpowiedz