Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i napweno nie jednej osobie przypomną czasy dziecinstwa,moja babcia jak je piekła to pachniały w całym domu.....
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 2267
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 145
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 1459
Pieczone ziemniaki to świetny dodatek do wielu dań. Jeśli piekę mięso, to na...
Odsłon: 101
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 2267
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 145
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 1459
Pieczone ziemniaki to świetny dodatek do wielu dań. Jeśli piekę mięso, to na...
Odsłon: 101
Składniki
Do stopionego masła dodać cukier,jaja,ucierać w misce,dodając mleko imieszając,aż powstanie gładka masa. Do masy wsypać mąkę wymieszaną z amoniakiem i zagnieść ciasto jak na pierogi.
Rozwałkować na okło 0,5 cm,foremką lub szklanką wycinać ciastka i posypywać je cukrem.Przełożyć ciastka na blaszkę i piec w nagrzanym piekarniku na jasno złoty kolor .Amoniaczki można przechowywać w słoiku lub metalowym pudełku około 10 dni...można niekture przełożyć marmoladą.