Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie zwieńczenie upalnego lipcowego dnia.
Łatwe i szybkie do przygotowania mięsko, z pieczonymi ziemniakami i surówką -...
Odsłon: 1226
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 329
Łatwe i szybkie do przygotowania mięsko, z pieczonymi ziemniakami i surówką -...
Odsłon: 1226
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 329
Składniki
Płatki migdałowe uprażyłem na suchej patelni. Śmietanę ubiłem na sztywno , odstawiłem do lodówki . Ananasa obrałem , pokroiłem w cienkie plastry , usunąłem środek. Na patelni rozpuściłem masło , wsypałem cukier , włożyłem plasterki ananasa , oprószyłem cynamonem i smażyłem 5 minut . Podlałem winem. Gdy prawie całe wino odparowało przełożyłem ananasa na talerzyki , posypałem uprażonymi płatkami migdałowymi. Podałem z żurawiną i ubitą na sztywno śmietaną.