Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie zwieńczenie upalnego lipcowego dnia.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1528
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231924
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5036
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1528
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231924
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5036
Składniki
Płatki migdałowe uprażyłem na suchej patelni. Śmietanę ubiłem na sztywno , odstawiłem do lodówki . Ananasa obrałem , pokroiłem w cienkie plastry , usunąłem środek. Na patelni rozpuściłem masło , wsypałem cukier , włożyłem plasterki ananasa , oprószyłem cynamonem i smażyłem 5 minut . Podlałem winem. Gdy prawie całe wino odparowało przełożyłem ananasa na talerzyki , posypałem uprażonymi płatkami migdałowymi. Podałem z żurawiną i ubitą na sztywno śmietaną.