Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babcia Stefcia robi go najlepiej, smakuje wybornie.
Wykonanie masy 1:
Margarynę zagotować z mlekiem i cukrem, zdjąć z ognia, wsypać kokos i bardzo dokładnie wymieszać. Do ostudzonej masy dodać mleko w proszku i starannie wymieszać tak aby nie było grudek.
Wykonanie masy 2:
Rozpuszczoną margarynę połączyć z kakao i zagotować, dodać pozostałe składniki, zgotować i odstawić. Wsypać mleko w proszku i też bardzo dokładnie wymieszać. Wafle przekładać masami na przemian (trochę masy zostawić na posmarowanie góry ostatniego wafla). Po złożeniu wafla posypać posypką do ciast. Wstawić do lodówki i najlepiej podawać na drugi dzień. SMACZNEGO.
Przedstawiam wam kolejny przepis na cukinię faszerowaną. Należy do moich ulub...
Odsłon: 183
Tiramisu to klasyczny, włoski deser, co nie znaczy, że nie można go modyfikow...
Odsłon: 612
Przedstawiam wam kolejny przepis na cukinię faszerowaną. Należy do moich ulub...
Odsłon: 183
Tiramisu to klasyczny, włoski deser, co nie znaczy, że nie można go modyfikow...
Odsłon: 612
Składniki
Wykonanie masy 1: Margarynę zagotować z mlekiem i cukrem, zdjąć z ognia, wsypać kokos i bardzo dokładnie wymieszać. Do ostudzonej masy dodać mleko w proszku i starannie wymieszać tak aby nie było grudek. Wykonanie masy 2: Rozpuszczoną margarynę połączyć z kakao i zagotować, dodać pozostałe składniki, zgotować i odstawić. Wsypać mleko w proszku i też bardzo dokładnie wymieszać. Wafle przekładać masami na przemian (trochę masy zostawić na posmarowanie góry ostatniego wafla). Po złożeniu wafla posypać posypką do ciast. Wstawić do lodówki i najlepiej podawać na drugi dzień. SMACZNEGO.
Przepisy Desery
Desery
Truskawkowo-rabarbarowe tiramisu
Desery
Ptysie z bitą śmietaną
Desery
Ucierane ciasto z rabarbarem
Desery
Ciasto palma
Truskawkowo-rabarbarowe tiramisu
Tiramisu to klasyczny, włoski deser, co nie znaczy, że nie można go modyfikow...
Odsłon: 612
Ptysie z bitą śmietaną
Dzisiaj po raz pierwszy przygotowałam ptysie z bitą śmietaną. Bałam się zab...
Odsłon: 341