Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babcia Stefcia robi go najlepiej, smakuje wybornie.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1014
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5591
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8720
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17966
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1014
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5591
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8720
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17966
Składniki
Wykonanie masy 1: Margarynę zagotować z mlekiem i cukrem, zdjąć z ognia, wsypać kokos i bardzo dokładnie wymieszać. Do ostudzonej masy dodać mleko w proszku i starannie wymieszać tak aby nie było grudek. Wykonanie masy 2: Rozpuszczoną margarynę połączyć z kakao i zagotować, dodać pozostałe składniki, zgotować i odstawić. Wsypać mleko w proszku i też bardzo dokładnie wymieszać. Wafle przekładać masami na przemian (trochę masy zostawić na posmarowanie góry ostatniego wafla). Po złożeniu wafla posypać posypką do ciast. Wstawić do lodówki i najlepiej podawać na drugi dzień. SMACZNEGO.