Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babcia Stefcia robi go najlepiej, smakuje wybornie.
Pyszne tradycyjnie ciasto które robię od bardzo dawna na każde święta, przepi...
Odsłon: 902
Prosta sałatka śledziowa z jabłkiem, cebulą, papryką i groszkiem w sosie majo...
Odsłon: 496
Kawałki fileta kurczaka zatopione w pysznym sosie serowym z dodatkiem groszku...
Odsłon: 10720
Zupa grzybowa z leśnych grzybów
Odsłon: 117
Pyszne tradycyjnie ciasto które robię od bardzo dawna na każde święta, przepi...
Odsłon: 902
Prosta sałatka śledziowa z jabłkiem, cebulą, papryką i groszkiem w sosie majo...
Odsłon: 496
Kawałki fileta kurczaka zatopione w pysznym sosie serowym z dodatkiem groszku...
Odsłon: 10720
Zupa grzybowa z leśnych grzybów
Odsłon: 117
Składniki
Wykonanie masy 1: Margarynę zagotować z mlekiem i cukrem, zdjąć z ognia, wsypać kokos i bardzo dokładnie wymieszać. Do ostudzonej masy dodać mleko w proszku i starannie wymieszać tak aby nie było grudek. Wykonanie masy 2: Rozpuszczoną margarynę połączyć z kakao i zagotować, dodać pozostałe składniki, zgotować i odstawić. Wsypać mleko w proszku i też bardzo dokładnie wymieszać. Wafle przekładać masami na przemian (trochę masy zostawić na posmarowanie góry ostatniego wafla). Po złożeniu wafla posypać posypką do ciast. Wstawić do lodówki i najlepiej podawać na drugi dzień. SMACZNEGO.