Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Któż z nas nie lubi wafli, andrutów? Chyba nie ma takiej osoby co nie.? Andruty wykonane w domu smakują dużo lepiej niż kupne i znikają w mig z talerza. Takie wafelki można zajadać siedząc przed telewizorem, czy zabrać na wycieczkę lub piknik i nie tylko.
deska do dociśnięcia,
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 111
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 143
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4207
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8685
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 111
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 143
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4207
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8685
Składniki
Czekoladę połamać na kawałki włożyć do garnka i rozpuścić razem z cukrem pudrem, śmietanką oraz masłem. Podgrzewać na małym ogniu do połączenia składników cały czas mieszając. Do rozpuszczonej czekolady dodać wiórki kokosowe i dalej mieszać aż masa zgęstnieje. Zdjąć z ognia i lekko wystudzić. Na paterze położy wafel posmarować kremem i układać jeden na drugim do wyczerpania wszystkich wafli (ostatniego wafla nie smarujemy). Przed ostatni wafel posmarować powidłami śliwkowymi to da nam fajny posmak. Nałożyć ostatni wafel, całość docisnąć deską i odstawić w chłodne miejsce na około 3 godziny. Po tym czasie pokroić w kwadraty lub trójkąty. Smacznego. Czas przygotowania około 1 godziny + czas zastygania