Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Któż z nas nie lubi wafli, andrutów? Chyba nie ma takiej osoby co nie.? Andruty wykonane w domu smakują dużo lepiej niż kupne i znikają w mig z talerza. Takie wafelki można zajadać siedząc przed telewizorem, czy zabrać na wycieczkę lub piknik i nie tylko.
deska do dociśnięcia,
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9303
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 973
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1130
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9303
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 973
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1130
Składniki
Czekoladę połamać na kawałki włożyć do garnka i rozpuścić razem z cukrem pudrem, śmietanką oraz masłem. Podgrzewać na małym ogniu do połączenia składników cały czas mieszając. Do rozpuszczonej czekolady dodać wiórki kokosowe i dalej mieszać aż masa zgęstnieje. Zdjąć z ognia i lekko wystudzić. Na paterze położy wafel posmarować kremem i układać jeden na drugim do wyczerpania wszystkich wafli (ostatniego wafla nie smarujemy). Przed ostatni wafel posmarować powidłami śliwkowymi to da nam fajny posmak. Nałożyć ostatni wafel, całość docisnąć deską i odstawić w chłodne miejsce na około 3 godziny. Po tym czasie pokroić w kwadraty lub trójkąty. Smacznego. Czas przygotowania około 1 godziny + czas zastygania