Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Któż z nas nie lubi wafli, andrutów? Chyba nie ma takiej osoby co nie.? Andruty wykonane w domu smakują dużo lepiej niż kupne i znikają w mig z talerza. Takie wafelki można zajadać siedząc przed telewizorem, czy zabrać na wycieczkę lub piknik i nie tylko.
deska do dociśnięcia,
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5364
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 231
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 836
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 158
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5364
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 231
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 836
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 158
Składniki
Czekoladę połamać na kawałki włożyć do garnka i rozpuścić razem z cukrem pudrem, śmietanką oraz masłem. Podgrzewać na małym ogniu do połączenia składników cały czas mieszając. Do rozpuszczonej czekolady dodać wiórki kokosowe i dalej mieszać aż masa zgęstnieje. Zdjąć z ognia i lekko wystudzić. Na paterze położy wafel posmarować kremem i układać jeden na drugim do wyczerpania wszystkich wafli (ostatniego wafla nie smarujemy). Przed ostatni wafel posmarować powidłami śliwkowymi to da nam fajny posmak. Nałożyć ostatni wafel, całość docisnąć deską i odstawić w chłodne miejsce na około 3 godziny. Po tym czasie pokroić w kwadraty lub trójkąty. Smacznego. Czas przygotowania około 1 godziny + czas zastygania