Do góry

Desery Przepis na:

Andruty z masą kakaowo-migdałową i powidłami

Andruty z masą kakaowo-migdałową i powidłami

Autor:

Przepisów i artykułów: 274 Ocena: 2167

Dodano:

Odsłon: 7038

Moja teściowa robi fantastyczną andruty z masą kakaowo migdałową, dlatego muszę podzielić się z Wami tym przepisem. Ale nie byłabym sobą, gdybym nie dołożyła swoich “5 groszy”. Dlatego naprzemian z warstwą kakaową, dałam powidła śliwkowe – oczywiście od mojej teściowej :)

Składniki

  • Andruty - 10 szt.
  • Margaryna - 250 g
  • Migdały - drobno siekane lub mielone - 200 g
  • Cukier - 6 pełnych łyżek
  • Kakao - 2 pełne łyżki
  • Woda - ok. 1/2 szkl.
  • Żółtko - 3 szt.
  • Dżem lub powidła - ok. 500 g
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cukier i kakao zalewamy niedużą ilością wody - ok. 1/2 szkl. i zagotowujemy mieszając. Studzimy. Margarynę ucieramy, dodajemy 3 żółtka, wystudzoną masę kakaową i siekane lub mielone migdały - dokładnie mieszamy. Wafle przekładamy naprzemiennie - wafel, masa, wafel, powidła, masa, itd. Wkładamy do schłodzenia do lodówki, obciążając górę. Kroimy na kawałki i jemy ze smakiem:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń