Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja teściowa robi fantastyczną andruty z masą kakaowo migdałową, dlatego muszę podzielić się z Wami tym przepisem. Ale nie byłabym sobą, gdybym nie dołożyła swoich “5 groszy”. Dlatego naprzemian z warstwą kakaową, dałam powidła śliwkowe – oczywiście od mojej teściowej :)
Łatwy i szybki w przygotowaniu domowy chleb
Odsłon: 6877
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 79
Biszkopt nie opada po upieczeniu i jest nieco wilgotniejszy od tradycyjnego....
Odsłon: 552
Łatwy i szybki w przygotowaniu domowy chleb
Odsłon: 6877
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 79
Biszkopt nie opada po upieczeniu i jest nieco wilgotniejszy od tradycyjnego....
Odsłon: 552
Składniki
Cukier i kakao zalewamy niedużą ilością wody - ok. 1/2 szkl. i zagotowujemy mieszając. Studzimy. Margarynę ucieramy, dodajemy 3 żółtka, wystudzoną masę kakaową i siekane lub mielone migdały - dokładnie mieszamy. Wafle przekładamy naprzemiennie - wafel, masa, wafel, powidła, masa, itd. Wkładamy do schłodzenia do lodówki, obciążając górę. Kroimy na kawałki i jemy ze smakiem:)