Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja teściowa robi fantastyczną andruty z masą kakaowo migdałową, dlatego muszę podzielić się z Wami tym przepisem. Ale nie byłabym sobą, gdybym nie dołożyła swoich “5 groszy”. Dlatego naprzemian z warstwą kakaową, dałam powidła śliwkowe – oczywiście od mojej teściowej :)
Ten prosty przepis na krem malinowy jest wyjątkowy, krem wychodzi bardzo smac...
Odsłon: 5250
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 43
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Są idealne jako przekąska n...
Odsłon: 67
Ten prosty przepis na krem malinowy jest wyjątkowy, krem wychodzi bardzo smac...
Odsłon: 5250
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 43
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Są idealne jako przekąska n...
Odsłon: 67
Składniki
Cukier i kakao zalewamy niedużą ilością wody - ok. 1/2 szkl. i zagotowujemy mieszając. Studzimy. Margarynę ucieramy, dodajemy 3 żółtka, wystudzoną masę kakaową i siekane lub mielone migdały - dokładnie mieszamy. Wafle przekładamy naprzemiennie - wafel, masa, wafel, powidła, masa, itd. Wkładamy do schłodzenia do lodówki, obciążając górę. Kroimy na kawałki i jemy ze smakiem:)