Do góry

Desery Przepis na:

Angel cupcakes z kremem mascarpone

Angel cupcakes z kremem mascarpone

Autor:

Przepisów i artykułów: 160 Ocena: 3608

Dodano:

Odsłon: 2247

www.ilovebake.pl

Składniki

  • 0,5 szklanki mąki tortowej 0,5 szklanki cukru pudru
  • 6 białek, temp. pokojowa szczypta soli
  • 2,5 łyżki gorącej wody 0,5 łyżeczki dowolnej esencji ( waniliowej, migdałowej, kokosowej )
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • SKŁADNIKI NA KREM: 200 g serka mascarpone
  • 150 g śmietanki 30 % 3 łyżki cukru pudru
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Angel cupcakes z kremem mascarpone

Przygotowanie

  1. Mąkę przesiewamy razem z połową cukru pudru ( 1/4 szklanki ) oraz solą. W oddzielnej miseczce miksujemy białka razem z sokiem z cytryny, esencją oraz gorącą wodą. Składniki miksujemy przez ok. 2-3 minuty, aż będą dokładnie połączone. Pod koniec ubijania dodajemy pozostałą część przesianego cukru pudru i miksujemy, aż masa będzie lśniąca. Do piany dodajemy małymi partiami suche składniki i delikatnie ze sobą łączymy, aby masa jak najmniej opadła. Foremki na muffinki napełniamy prawie po brzegi ciastem i wkładamy do rozgrzanego piekarnika do temp. 180 C na ok. 18-20 min, aż wierzch będzie lekko złoty. Po upieczeniu przez ok. 15 min zostawiamy w piekarniku z lekko uchylonymi drzwiczkami.

    Serek mascarpone chwilę miksujemy, następnie dodajemy śmietankę i ubijamy, aż masa będzie mocno gęsta. Pod koniec dodajemy przesiany cukier puder i ponownie miksujemy do połączenia. Krem przekładamy do woreczka cukierniczego zakończonego szprycą w kształcie gwiazdki i wyciskamy na ostudzone babeczki. Podajemy udekorowane świeżymi truskawkami

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

http://ilovebake.pl/2014/03/21/angel-food-cupcakes-z-kremem-mascarpone-przepis/

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń