Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
www.ilovebake.pl
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 150
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3848
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 277
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 482
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 150
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3848
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 277
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 482
Składniki
Mąkę przesiewamy razem z połową cukru pudru ( 1/4 szklanki ) oraz solą. W oddzielnej miseczce miksujemy białka razem z sokiem z cytryny, esencją oraz gorącą wodą. Składniki miksujemy przez ok. 2-3 minuty, aż będą dokładnie połączone. Pod koniec ubijania dodajemy pozostałą część przesianego cukru pudru i miksujemy, aż masa będzie lśniąca. Do piany dodajemy małymi partiami suche składniki i delikatnie ze sobą łączymy, aby masa jak najmniej opadła. Foremki na muffinki napełniamy prawie po brzegi ciastem i wkładamy do rozgrzanego piekarnika do temp. 180 C na ok. 18-20 min, aż wierzch będzie lekko złoty. Po upieczeniu przez ok. 15 min zostawiamy w piekarniku z lekko uchylonymi drzwiczkami. Serek mascarpone chwilę miksujemy, następnie dodajemy śmietankę i ubijamy, aż masa będzie mocno gęsta. Pod koniec dodajemy przesiany cukier puder i ponownie miksujemy do połączenia. Krem przekładamy do woreczka cukierniczego zakończonego szprycą w kształcie gwiazdki i wyciskamy na ostudzone babeczki. Podajemy udekorowane świeżymi truskawkami