Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
www.ilovebake.pl
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7876
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 298
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3116
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 595
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7876
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 298
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3116
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 595
Składniki
Mąkę przesiewamy razem z połową cukru pudru ( 1/4 szklanki ) oraz solą. W oddzielnej miseczce miksujemy białka razem z sokiem z cytryny, esencją oraz gorącą wodą. Składniki miksujemy przez ok. 2-3 minuty, aż będą dokładnie połączone. Pod koniec ubijania dodajemy pozostałą część przesianego cukru pudru i miksujemy, aż masa będzie lśniąca. Do piany dodajemy małymi partiami suche składniki i delikatnie ze sobą łączymy, aby masa jak najmniej opadła. Foremki na muffinki napełniamy prawie po brzegi ciastem i wkładamy do rozgrzanego piekarnika do temp. 180 C na ok. 18-20 min, aż wierzch będzie lekko złoty. Po upieczeniu przez ok. 15 min zostawiamy w piekarniku z lekko uchylonymi drzwiczkami. Serek mascarpone chwilę miksujemy, następnie dodajemy śmietankę i ubijamy, aż masa będzie mocno gęsta. Pod koniec dodajemy przesiany cukier puder i ponownie miksujemy do połączenia. Krem przekładamy do woreczka cukierniczego zakończonego szprycą w kształcie gwiazdki i wyciskamy na ostudzone babeczki. Podajemy udekorowane świeżymi truskawkami