Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, mięciutkie i delikatne z chrupiącą skórką. W smaku przypominają pączki. Przepadają za nimi dzieciaki i dorośli.
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35985
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 160
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 287
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 336
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35985
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 160
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 287
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 336
Składniki
W ciepłym mleku rozmieszać drożdże i cukier.Odstawić na 10 minut by urosły. Mąkę przesiać do miski. W środku zrobić dołek, dodać sól.Wlać wyrośnięty rozczyn ,dodać żółtka i wyrabiać aż ciasto zacznie odstawać od dłoni. Wlać roztopione , letnie masło i wmieszać delikatnie ubitą pianę. Przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia. Łyżką nabierać ciasto i kłaść na rozgrzany olej.Smażyć na rumiano z obu stron. Wyłożyć delikatnie na papierowy ręcznik , który wchłonie tłuszcz. Przełożyć na talerz i oprószyć cukrem pudrem.