Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, mięciutkie i delikatne z chrupiącą skórką. W smaku przypominają pączki. Przepadają za nimi dzieciaki i dorośli.
To sałatka z produktów, które zazwyczaj mamy w swojej spiżarni. Jest prosta i...
Odsłon: 325
Proste do przygotowania, efektowne ciasto. Warto przygotować je dzień wcześni...
Odsłon: 4539
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 396
Prażucha to pyszne, tradycyjne danie kuchni polskiej, sprawdzi się jako dodat...
Odsłon: 29446
To sałatka z produktów, które zazwyczaj mamy w swojej spiżarni. Jest prosta i...
Odsłon: 325
Proste do przygotowania, efektowne ciasto. Warto przygotować je dzień wcześni...
Odsłon: 4539
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 396
Prażucha to pyszne, tradycyjne danie kuchni polskiej, sprawdzi się jako dodat...
Odsłon: 29446
Składniki
W ciepłym mleku rozmieszać drożdże i cukier.Odstawić na 10 minut by urosły. Mąkę przesiać do miski. W środku zrobić dołek, dodać sól.Wlać wyrośnięty rozczyn ,dodać żółtka i wyrabiać aż ciasto zacznie odstawać od dłoni. Wlać roztopione , letnie masło i wmieszać delikatnie ubitą pianę. Przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia. Łyżką nabierać ciasto i kłaść na rozgrzany olej.Smażyć na rumiano z obu stron. Wyłożyć delikatnie na papierowy ręcznik , który wchłonie tłuszcz. Przełożyć na talerz i oprószyć cukrem pudrem.