Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, mięciutkie i delikatne z chrupiącą skórką. W smaku przypominają pączki. Przepadają za nimi dzieciaki i dorośli.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1283
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 763
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1402
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1283
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 763
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1402
Składniki
W ciepłym mleku rozmieszać drożdże i cukier.Odstawić na 10 minut by urosły. Mąkę przesiać do miski. W środku zrobić dołek, dodać sól.Wlać wyrośnięty rozczyn ,dodać żółtka i wyrabiać aż ciasto zacznie odstawać od dłoni. Wlać roztopione , letnie masło i wmieszać delikatnie ubitą pianę. Przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia. Łyżką nabierać ciasto i kłaść na rozgrzany olej.Smażyć na rumiano z obu stron. Wyłożyć delikatnie na papierowy ręcznik , który wchłonie tłuszcz. Przełożyć na talerz i oprószyć cukrem pudrem.