Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Arbuzowe piramidki"
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 25
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10512
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 25
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10512
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Składniki
Orzechy drobno posiekaj. Miąższ arbuza odkrój od skóry, pokrój na trójkąty, usuń pestki. Czekoladę połam na kawałki, włóż do rondelka. Do większego od rondelka garnka wlej wodę, zagotuj, wstaw na wierzch rondelek z czekoladą. Mieszaj czekoladę, aż rozpuści się na parze.
Kawałki arbuza zanurzaj w rozpuszczonej czekoladzie. Posyp rozdrobnionymi orzechami. Układaj na talerzyku. Wstaw deser do lodówki na około godzinę, by czekolada mocno stężała.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień