Do góry

Desery Przepis na:

Aromatyczne pierniczki "na szybko"

Aromatyczne pierniczki na szybko

Autor:

Przepisów i artykułów: 23 Ocena: 134

Dodano:

Odsłon: 2689

Święta tuż tuż a piernik dojrzewający nie jest zarobiony. Ratujemy się przepisem na szybkie pierniczki!

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Do szklanki wlewamy 2 łyżki mleka i rozpuszczamy w nim drożdże (mieszamy łyżeczką). Wszystkie składniki dajemy do miski. Mleko również.

  2. Zagniatamy ciasto. Blat stołu podsypujemy mąką i rozwałkujemy ciasto (nie za cienko). Wykrawamy przeróżnymi foremkami. Blaszkę wykładamy papierem, na papier układamy ciasteczka i pieczemy w temperaturze 180 - 190 stopni przez 10 minut. Kontrolujemy czy pierniczki nam się zarumieniły.

  3. Wyciągamy z piekarnika. Możemy posypać je cukrem pudem, ozdobić lukrem. Jak kto lubi.

    Taka ilość ciasta na Wiejskiej wystarczy na dwie pełne blaszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń