Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Święta tuż tuż a piernik dojrzewający nie jest zarobiony. Ratujemy się przepisem na szybkie pierniczki!
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2597
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 664
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2597
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 664
Składniki
Do szklanki wlewamy 2 łyżki mleka i rozpuszczamy w nim drożdże (mieszamy łyżeczką). Wszystkie składniki dajemy do miski. Mleko również.
Zagniatamy ciasto. Blat stołu podsypujemy mąką i rozwałkujemy ciasto (nie za cienko). Wykrawamy przeróżnymi foremkami. Blaszkę wykładamy papierem, na papier układamy ciasteczka i pieczemy w temperaturze 180 - 190 stopni przez 10 minut. Kontrolujemy czy pierniczki nam się zarumieniły.
Wyciągamy z piekarnika. Możemy posypać je cukrem pudem, ozdobić lukrem. Jak kto lubi. Taka ilość ciasta na Wiejskiej wystarczy na dwie pełne blaszki.