Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, łatwe, bardzo smaczne.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12391
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1398
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13296
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5639
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12391
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1398
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13296
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5639
Składniki
Mąkę i cukier puder przesiać, dodać żółtka i miękkie masło - zagnieść ciasto, następnie rozwałkować na około 3-5mm grubości i wycinać ciastka, najlepiej małym kieliszkiem. Wyciśnięte ciasta przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec na złoty kolor (10-15 minut w temperaturze 170 stopni). Wystudzone ciasta przekładać dżemem i opruszyć cukrem pudrem. Gotowe.