Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, łatwe, bardzo smaczne.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2841
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3360
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2841
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3360
Składniki
Mąkę i cukier puder przesiać, dodać żółtka i miękkie masło - zagnieść ciasto, następnie rozwałkować na około 3-5mm grubości i wycinać ciastka, najlepiej małym kieliszkiem. Wyciśnięte ciasta przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec na złoty kolor (10-15 minut w temperaturze 170 stopni). Wystudzone ciasta przekładać dżemem i opruszyć cukrem pudrem. Gotowe.