Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, łatwe, bardzo smaczne.
Przepis na zdrowe pieczone pulpeciki, które zrobiłam z myślą o sobie i niemow...
Odsłon: 83
Idealne danie sezonowe, czyli sałatka ze szparagów i truskawek, jest soczysta...
Odsłon: 59
Przepis na zdrowe pieczone pulpeciki, które zrobiłam z myślą o sobie i niemow...
Odsłon: 83
Idealne danie sezonowe, czyli sałatka ze szparagów i truskawek, jest soczysta...
Odsłon: 59
Składniki
Mąkę i cukier puder przesiać, dodać żółtka i miękkie masło - zagnieść ciasto, następnie rozwałkować na około 3-5mm grubości i wycinać ciastka, najlepiej małym kieliszkiem. Wyciśnięte ciasta przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec na złoty kolor (10-15 minut w temperaturze 170 stopni). Wystudzone ciasta przekładać dżemem i opruszyć cukrem pudrem. Gotowe.