Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, łatwe, bardzo smaczne.
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 247
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22489
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 254
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 247
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22489
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 254
Składniki
Mąkę i cukier puder przesiać, dodać żółtka i miękkie masło - zagnieść ciasto, następnie rozwałkować na około 3-5mm grubości i wycinać ciastka, najlepiej małym kieliszkiem. Wyciśnięte ciasta przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec na złoty kolor (10-15 minut w temperaturze 170 stopni). Wystudzone ciasta przekładać dżemem i opruszyć cukrem pudrem. Gotowe.