Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiane przez każdego i proste w przygotowaniu babeczki sprawdzą się na niespodziewanych gości.
Miska , szklanka, mikser lub rózga
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11769
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11769
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Składniki
Z tych porcji składników wychodzi ok 15 babeczek. Do miski wsyp składniki suche :mąkę, proszek do pieczenia, cukier zwykły oraz cukier waniliowy. Wszystko wymieszaj. Dodaj jajko i mleko. Wymieszaj. Można użyć miksera lub zwykłej rózgi. Mieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji. Jeśli jest zbyt gęste dodaj troszkę mleka a jeśli za rzadkie troszkę mąki. Końcowa konsystencja powinna być lejąca nie za gesta tak jak na naleśniki. Blaszkę na babeczki wyłóż papilotkami. Wlewaj do każdej porcję ciasta do prawie pełnej papilotki. Wedle uznania można dodać do środka pokrojoną czekoladę. Tylko nie całą kostkę bo opadnie na dno. Pieczemy 25 min w piekarniku nagrzanym do 180° (na góra dół) Babeczki można podawać z bitą śmietaną i dekoracją wedle uznania. Smaczego : )