Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiane przez każdego i proste w przygotowaniu babeczki sprawdzą się na niespodziewanych gości.
Miska , szklanka, mikser lub rózga
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 320
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 58
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 320
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 58
Składniki
Z tych porcji składników wychodzi ok 15 babeczek. Do miski wsyp składniki suche :mąkę, proszek do pieczenia, cukier zwykły oraz cukier waniliowy. Wszystko wymieszaj. Dodaj jajko i mleko. Wymieszaj. Można użyć miksera lub zwykłej rózgi. Mieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji. Jeśli jest zbyt gęste dodaj troszkę mleka a jeśli za rzadkie troszkę mąki. Końcowa konsystencja powinna być lejąca nie za gesta tak jak na naleśniki. Blaszkę na babeczki wyłóż papilotkami. Wlewaj do każdej porcję ciasta do prawie pełnej papilotki. Wedle uznania można dodać do środka pokrojoną czekoladę. Tylko nie całą kostkę bo opadnie na dno. Pieczemy 25 min w piekarniku nagrzanym do 180° (na góra dół) Babeczki można podawać z bitą śmietaną i dekoracją wedle uznania. Smaczego : )