Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i szybkie w wykonaniu babeczki które zachwycą twoich znajomych i rodzinę. Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5343
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 881
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11775
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5343
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 881
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11775
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
• Orzechy włoskie prażymy na rozgrzanej patelni a następnie drobno siekamy • Banany obieramy ze skórek i miksujemy na gładką masę • Do miski wsypujemy: mąkę, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia oraz cukier a następnie mieszamy • Do drugiej miski wbijamy dwa jajka, pół szklanki oleju i miksujemy kilka minut • Do masy jajecznej dodajemy porcjami suche składniki i mieszamy • Na koniec dodajemy zmiksowane banany i mieszamy kilka minut • Do gotowej masy dodajemy orzechy, mieszamy a następnie • przekładamy do papilotek • Wypełnione babeczki przekładamy do formy i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 190° przez 20 minut